background

Aangifte omzetbelasting (btw)

Voor alle zakelijke klanten verzorgen wij periodiek de aangiften omzetbelasting (btw). De ondernemer levert periodiek zijn bedrijfsadministratie aan, vervolgens boeken wij deze in onze boekhoudsoftware in. Na een aantal controles genereren wij de aangifte omzetbelasting (btw). Deze versturen wij vervolgens elektronisch naar de belastingdienst.

Afhankelijk van uw omzet dient de aangifte per maand, kwartaal of jaar opgemaakt te worden. Veelal spreken wij met de ondernemer af hoe de administratie periodiek ingeleverd wordt. Hierdoor kunnen wij sneller rapportages opmaken en controles uitoefenen.

Startende ondernemers krijgen te maken met verschillende fiscale voordelen. Veelal kan gebruik gemaakt worden van de kleineondernemersregeling (KOR) van de belastingdienst. Deze stelt dat als de af te omzetbelasting -na aftrek van de voorbelasting- onder een bepaald bedrag blijft (2014: € 1.345) dit niet afgedragen hoeft te worden. Wel dient het bedrag bij de winst opgeteld te worden. Wij houden rekening met deze regeling bij het opmaken van alle aangiften omzetbelasting.